ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου

Εικόνα του άρθρου Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2023, 13:18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 1% την Πέμπτη, καθώς αμβλύνθηκαν οι ανησυχίες για τις διαταραχές της ναυσιπλοΐας κατά μήκος της διαδρομής της Ερυθράς Θάλασσας, ακόμη και όταν οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να διογκώνονται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχωρούσαν κατά 97 σεντς, περίπου 1,2%, στα 78,68 δολάρια το βαρέλι έως τις 12:00 ώρα Ελλάδος σε υποτονικές συναλλαγές ενόψει της επικείμενης λήξης τους, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο Μαρτίου υποχωρούσε κατά 91 σεντς, περίπου 1,1%, στα 78,63 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WTI διαπραγματεύονταν 1,03 δολάρια, ή περίπου 1,4%, χαμηλότερα στα 73,08 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 2% την Τετάρτη, καθώς οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες άρχισαν να επιστρέφουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η προοπτική μιας παρατεταμένης ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας στη Γάζα και η επέκταση της σύγκρουσης σε επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα παραμένουν οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το κλίμα στην αγορά.

Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αποθέματα καυσίμων αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, με καθυστέρηση μιας ημέρας λόγω της αργίας των Χριστουγέννων τη Δευτέρα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back