Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών

Εικόνα του άρθρου Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2021, 14:05
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε πριν λίγο, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» τόνισε ο πρωθυπουργός «άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας».

Ενόψει των γιορτών ανακοίνωσε επίσης ένα συμπληρωματικό μέτρο: τη διάθεση ενός δωρεάν self-test σε κάθε ενήλικο στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να «εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού και να παρακολουθήσουμε καλύτερα την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών».

Ξεκινώντας την αναφορά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ότι «πάμε αρκετά καλύτερα, αλλά όχι όσο πρέπει και όχι όσο θέλουμε» και πως «από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back