ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικό τεστ για τους ανεμβολίαστους σε τουρισμό-εστίαση

Εικόνα του άρθρου Υποχρεωτικό τεστ για τους ανεμβολίαστους σε τουρισμό-εστίαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2021, 00:04
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως (1 self test και 1 rapid test) θα υποβάλλονται όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση σε όλη την επικράτεια, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19. 

Υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως και στην περίπτωση της Μυκόνου όπως και άλλων νησιών, πρωτίστως σε στενά σοκάκια, που υπάρχουν σε πολλούς οικισμούς.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται όλο και περισσότερο στη χώρα και δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. «Είναι πασιφανές ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή από όλους. Απαιτεί να μην ατονήσουν οι εμβολιασμοί. Πέρα από τις διακοπές μας ας προγραμματίσουμε και τον εμβολιασμό μας. 

Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία. Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα γιατί κάθε πισωγύρισμα μας φέρνει στη δύσκολη θέση να πρέπει να εφαρμόσουμε επιπλέον περιορισμούς. Έχουμε αποδείξει ότι δεν διστάζουμε να το κάνουμε και ότι η κυβέρνηση λαμβάνει και θα λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο για να διασφαλίσει και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Από την πρώτη ημέρα της πανδημίας ο στόχος μας ήταν και παραμένει να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού για να προστατεύσουμε το ύψιστο αγαθό που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τα rapid test, στην πραγματοποίηση των οποίων θα υποχρεούνται οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση σε όλη τη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι κάποια σημεία θα αποσαφηνιστούν μέσα στις επόμενες ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back