Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανακοινώσεις για συν 20% ενίσχυση για τους ορεινούς κτηνοτρόφους

Εικόνα του άρθρου Ανακοινώσεις για συν 20% ενίσχυση για τους ορεινούς κτηνοτρόφους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2016, 16:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπόσχεση για συν 20% ενίσχυση για τους ορεινούς κτηνοτρόφους

Δύο πρόσφατες ανακοινώσεις και αποφάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφορούν ιδιαίτερα τους παραγωγούς της Ηπείρου. Η πρώτη, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, αφορά τους ορεινούς κτηνοτρόφους. Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση στους βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου και Κώστα Μπαργιώτα, η οποία είχε κατατεθεί από τον περασμένο Μάιο, οι ορεινοί κτηνοτρόφοι θα λάβουν 20% υψηλότερα ποσά ενίσχυσης μέσα από τα σχέδια βελτίωσης. Οι δύο βουλευτές του Ποταμιού πάντως, έκαναν λόγο για αιφνιδιασμό των κτηνοτρόφων με το «σπάσιμο» των εξισωτικών αποζημιώσεων σε δύο υπομέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των εξισωτικών αποζημιώσεων είναι ιδιαίτερα φλέγον για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν δει τα χρήματα να μειώνονται, καθώς αποχαρακτηρίζονται συνεχώς βοσκότοποι.

Η δεύτερη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, αφορά τους πτηνοτρόφους. Σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση, οι μικροί πτηνοτρόφοι θα έχουν πλέον δικαίωμα να διατηρούν πτηνοσφαγεία στις μονάδες τους, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (κανονισμοί, πιστοποιήσεις κ.λπ.). Αυτό το κομμάτι είναι μεν ενδιαφέρον, όσο και κάπως ιδιαίτερο, καθώς ειδικά στα Γιάννενα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι παραγωγών που είναι συνεταιρισμένοι. Σε γενικές γραμμές πάντως, προβλέπεται ότι τα αγροκτήματα εκτροφής πουλερικών και λαγόμορφων, τα οποία σφάζουν έως 10.000 μονάδες ετησίως, θα μπορούν να προμηθεύουν άμεσα καταναλωτές στο ίδιο το αγρόκτημα ή σε λαϊκές ή και καταστήματα λιανικής.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back