ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Υποστήριξη»: Ένα «οπτικό» κάλεσμα για τη σωτηρία του πλανήτη

Εικόνα του άρθρου «Υποστήριξη»: Ένα «οπτικό» κάλεσμα για τη σωτηρία του πλανήτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2017, 01:15
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια ωρολογιακή βόμβα που πρέπει να αφοπλιστεί πριν εκραγεί. Ένας Ιταλός καλλιτέχνης, ο Lorenzo Quinn, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει λαούς, φορείς και κυβερνήσεις κατασκεύασε ένα μνημειώδες γλυπτό για τη Μπιενάλε της Βενετίας.

Ο Quinn είναι ευρέως γνωστός για την ενσωμάτωση μερών του ανθρώπινου σώματος στα έργα του και αυτό το έργο δεν διαφέρει.

Με τίτλο «Υποστήριξη» απεικονίζει δύο τεράστια χέρια που ξεπροβάλλουν από ένα κανάλι για να στηρίξουν το ξενοδοχείο Ca' Sagredo. Είναι μια οπτική δήλωση-κάλεσμα προς τους ανθρώπους να ανταποκριθούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη προτού είναι πολύ αργά. 

«Η Βενετία είναι μια πλωτή πόλη τέχνης που έχει εμπνεύσει πολιτισμούς εδώ και αιώνες», δήλωσε ο Lorenzo Quinn στην Halcyon Gallery. «Αλλά για να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, χρειάζεται την υποστήριξη της γενιάς μας και αυτών που έρχονται, επειδή απειλείται από την αλλαγή του κλίματος και από την φθορά του χρόνου».

«Ήθελα να ζωγραφίσω αυτό που θεωρείται το πιο δύσκολο και τεχνικά προκλητικό μέρος του ανθρώπινου σώματος», είπε ο καλλιτέχνης. «Το χέρι έχει τόση δύναμη -τη δύναμη να αγαπά, να μισεί, να δημιουργεί, να καταστρέφει».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω συνδέσμους: lorenzoquinn.com, halcyongallery.com, Instagram

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back