Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Υπονοούμενα και λασπολογία για τις υποκλοπές

Εικόνα του άρθρου Υπονοούμενα και λασπολογία για τις υποκλοπές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2022, 21:53
ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ αναμένεται η δήλωση και οι εξηγήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο Δευτέρα, για το predatorgate, μια δήλωση του διευθυντή του γρ. Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού, προκάλεσε άμεση και έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ρωμανός, ο οποίος επανειλημμένα έχει κατηγορηθεί για αντιδεοντολογικές πρακτικές, άφησε υπονοούμενα για το τι περιέχουν οι υποκλοπές που έγιναν εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε λέγοντας «στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.  Έφτασε στο σημείο ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι «οι στοχευμένες "διαρροές" του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας».

Ο κ. Ρωμανός, στην εξόχως άστοχη παρέμβασή του που εκθέτει το κόμμα του, αλλά και το γρ. Τύπου, είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων ότι «είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να βγούνε όλα τα στοιχεία και θέλουμε και ο κ. Ανδρουλάκης, επειδή πολλά από αυτά είναι ευαίσθητα και θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, να ‘εχει το θάρρος να τα κοινοποιήσει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγη ώρα αργότερα κάλυψε εν μέρει τον κ. Ρωμανό, αλλά άφησε υπονοούμενα για τη δήλωσή του: «Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του» τόνισες και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση «χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση».
Όσο για αθλιότητες και συκοφαντίες, ο κ. Οικονόμου θεωρεί ότι έχουν ακουστεί μόνο εις βάρος του πρωθυπουργού... «Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων» αναφέρει.

O κ. Ρωμανός ανασκεύασε εν μέρει, απειλώντας με νομικά μέσα: «. Ότι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Άρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος! Ουδέποτε μίλησα για 'προσωπικά δεδομένα' παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν. Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, η Ουκρανία διέψευσε και αυτή τη διαρροή σε ρεπορτάζ, ότι δήθεν ζήτησε την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη.


 


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back