Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Υπόμνημα για τις συνθήκες εργασίας

Εικόνα του άρθρου Υπόμνημα για τις συνθήκες εργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2018, 16:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα υπόμνημα προς το περιφερειακό συμβούλιο καταθέτει η «Λάντζα»- κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό, Ιωαννίνων-Πάργας-Πρέβεζας, με μερικές σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας, ειδικά την τουριστική περίοδο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών των περιοχών μας, επιβάλει» δηλωμένη τετράωρη εργασία αλλά διπλάσια πραγματική, απλήρωτες ώρες και υπερωρίες, καθώς και δώρα-επιδόματα, ανυπαρξία ρεπό.  «Το 90% των εργοδοτών αν δεν συμψηφίζουν τις επιπλέων ώρες με τα επιδόματα και τα δώρα, τα βάζουν στην τράπεζα και στη συνέχεια τα ζητούν πίσω, εκβιάζοντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους με το φόβο της ανεργίας» αναφέρει η «Λάντζα».

 Επίσης προσθέτει ότι παρατηρούνται περιστατικά «παιδικής εργασίας με ελάχιστη ασφάλεια και χρήματα αλλά με εξαντλητικά για τα παιδιά ωράρια» και αύξηση προγραμμάτων «μαθητείας» ή voucher τουρισμού. «Οι συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων είναι ακόμη χειρότερες με μισθούς 300 ευρώ το μήνα (ή δεν παίρνουν καθόλου μισθό παρά μόνο την ασφάλιση) και εξαντλητικά ωράρια».

Τέλος, η «Λάντζα» σημειώνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις «παρακολούθησης εργαζόμενων και πελατών  με κάμερες τοποθετημένες σε σημεία που ο νόμος απαγορεύει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back