Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΗ

Υποκλοπές: Ακροδεξιές κραυγές, Λυσίας και πειθήνιοι παρακολουθούμενοι

Εικόνα του άρθρου Υποκλοπές: Ακροδεξιές κραυγές, Λυσίας και πειθήνιοι παρακολουθούμενοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2023, 14:57
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να προσπαθεί, όχι πλέον να διασκεδάσει, αλλά να «εξαφανίσει» με πρωτοφανείς τρόπους, τις ευθύνες για τις υποκλοπές εις βάρος πολιτικών προσώπων, στρατιωτικών, δημοσιογράφων.

Στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, εκτός από τις οιμωγές ακροδεξιών στελεχών της κυβέρνησης όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, αλλά και τις γραφικότητες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης», εντύπωση προκάλεσαν δύο τοποθετήσεις:

Μια, αρκετά ιλαρή, η προσπάθεια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, να παραλληλίσει την κυβέρνηση με τον λόγο του Λυσία «Υπέρ αδυνάτου». Το έκανε στη… μετάφραση, αλλά ο ατυχής παραλληλισμός έμοιαζε αρκετά με συμβουλή εκθεσολογίου δέσμης για «εκκίνηση έκθεσης με κάποια διάσημη ρήση ή απόσπασμα».

Μια, ενδεικτική της προσπάθειας της κυβέρνησης να προστατεύσει με κάθε τρόπο και θυσία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος παρακολουθούνταν (κάτι που αρχικά η κυβέρνηση είχε αρνηθεί είτε πεισματικά, είτε πλαγίως). Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι είναι απολύτως πεπεισμένος ότι «ο πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχει καμία σχέση με τη δυσώδη αυτή υπόθεση». Βέβαια, ο πρωθυπουργός, σε μια από τις πρώτες του πράξεις ως επικεφαλής της κυβέρνησης, είχε περάσει την ΕΥΠ στην αρμοδιότητά του…

Κατά τα λοιπά, η συζήτηση συνεχίζεται, με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα και ίσως, ένα ενδιαφέρον για τις τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ που έχουν πάρει αποστάσεις από τον επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης (Τζαβάρας, Κεφαλογιάννη).


 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back