ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογραφές για τη συμφωνία Σκλαβενίτης-Μαρινόπουλος

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τη συμφωνία Σκλαβενίτης-Μαρινόπουλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2016, 13:52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταξύ της Σκλαβενίτης, των Τραπεζών και της Μαρινόπουλος, η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Σκλαβενίτης, θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το σχέδιο εξυγίανσης θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Σκλαβενίτης, η εταιρεία ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000  θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.  

Από την πλευρά της, η Μαρινόπουλος, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η πρόταση της Σκλαβενίτης αποτελεί την πλέον επαρκή, βάσει των κριτηρίων που είχαμε θέσει, καθώς διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την αρτιότητα και την ακεραιότητα του δικτύου μας και, κατά το μέγιστο, τους προμηθευτές και συνεργάτες μας».Το σχέδιο εξυγίανσης θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back