ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για τέσσερα έργα

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τέσσερα έργα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2021, 16:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις συμβάσεις με τους αναδόχους για τέσσερα νέα έργα υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

1ο έργο: Αναβάθμιση υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας. Αρχικός προϋπολογισμός 450.000 ευρώ. Κόστος σύμβασης 243.000 ευρώ.

Η παρέμβαση αφορά την κατασκευή, βελτίωση-αναβάθμιση και  συντήρηση οδών σε περιοχές Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας καθώς και σε οδούς της Κοινότητας Κατσικά. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης οδών εντός οικισμών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες των Κοινοτήτων Καστρίτσας και Βασιλικής.

Επίσης στην Κοινότητα Κατσικά, σε οδούς της επέκτασης σχεδίου αυτής, θα γίνουν εργασίες οδοποιίας και υδραυλικές εργασίες απορροής όμβριων υδάτων για τη διαμόρφωση και κατασκευή των οδών αυτών. 

2ο έργο Αναβάθμιση υποδομών στον Δήμο Ιωαννιτών και ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας. Αρχικός προϋπολογισμός 500.000 ευρώ. Κόστος σύμβασης: 289.000 ευρώ 

Προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις που αφορούν εργασίες ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης οδών εντός και εκτός οικισμών, εργασίες κατασκευής τοιχίων  αντιστήριξης και εργασίες διαπλάτυνσης και ανακατασκευής οδών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες των Κοινοτήτων: Μουζακαίων, Χαροκοπίου, Πλατάνου, Λογγάδων, Ηλιόκαλης, Δροσοχωρίου, Πλατανιάς και οικισμού «Καραδήμα», Δαφνούλας, Κράψης,  Ανατολικής και  οικισμού «Κοτομίστας».

3ο έργο Βελτίωση υποδομών σε Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο και Κάτω Μάρμαρα. Αρχικός προϋπολογισμός 150.000 ευρώ. Κόστος σύμβασης: 68.000 ευρώ  

Περιλαμβάνει κυρίως εργασίες οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις και αποκαταστάσεις φρεατίων.

4ο έργο Διαμόρφωση-ανάπλαση ακάλυπτου χώρου στον κόμβο των Δώδεκα Αποστόλων. Αρχικός προϋπολογισμός 20.000 ευρώ. Κόστος σύμβασης 15.200 ευρώ.

Πρόκειται για ένα αναξιοποίητο χώρο σχεδόν τριγωνικής κάτοψης στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Στρ, Μακρυγιάννη και Δημ. Πατατούκα, στο σημείο που βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες, εκτάσεως 250-300 τ.μ.

Η παρούσα εργολαβία περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν κυρίως στον καθαρισμό του ακάλυπτου αστικού χώρου, αποξηλώσεις, καθαιρέσεις εκσκαφές, κατασκευή βάσης οδοστρωσίας, βάση σκυροδέματος, πλακόστρωση, τακτοποίηση φρεατίων, διαμόρφωση πρόσβασης ΑΜΕΑ, κατασκευή νέων κρασπεδόρειθρων, επιφάνειες φύτευσης, καθιστικά και άλλα.

Το έργο αυτό είναι από τα έργα του συμμετοχικού προϋπολογισμού, μιας διαδικασίας που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

 «Με τις υπογραφές ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή τους. Έχουμε επισημάνει στους αναδόχους την αναγκαιότητα να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους ώστε να αποφεύγουμε παρατάσεις που σημαίνουν επιπλέον ταλαιπωρία για τους πολίτες. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος θα είναι σε θέση να προχωρήσει και σε συμβάσεις για νέα έργα ιεραρχώντας τις ανάγκες και με στόχο πάντα να αντιμετωπίζονται προβλήματα και να αναβαθμίζεται η καθημερινότητα των πολιτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back