ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υποδοχή Τσίπρα «σα να είναι απεργία»

Εικόνα του άρθρου Υποδοχή Τσίπρα «σα να είναι απεργία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2017, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με κινητοποιήσεις θα περιμένουν οι εργασιακοί φορείς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης στις 24 Οκτωβρίου. Χτες, έγινε σύσκεψη σωματείων στο Εργατικό Κέντρο, με συμμετοχή, μεταξύ άλλων, από τα σωματεία εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Χατζηκώστα, Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, το Σωματείο Μετάλλου, την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, το Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών κ.α.

Ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «’ανάπτυξη’ για τον εργαζόμενο είναι μεγαλύτερη φτώχεια και φοροληστεία με τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους σε όλα τα είδη και την κατάργηση του αφορολόγητου, μισθοί των 586 και 511ευρώ αντίστοιχα για δουλειά ήλιο με ήλιο, εκτίναξη των εργατικών ατυχημάτων και εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας, τρομοκρατία και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. ‘Ανάπτυξη’ είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για το λαό και κέρδη για τις τράπεζες».

Πρόσθεσε δε ότι «δουλεύουμε για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου σαν να είναι απεργία» και κάλεσε τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα για απεργία, για το ενδεχόμενο ψήφισης νέου συνδικαλιστικού νόμου. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου, στις 18.30.  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back