ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φλώρου: Υπό έλεγχο και οι ιατρικές γνωματεύσεις

Εικόνα του άρθρου Υπόθεση Φλώρου: Υπό έλεγχο και οι ιατρικές γνωματεύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2018, 20:27
ΕΛΛΑΔΑ

Τις ιατρικές γνωματεύσεις με βάση τις οποίες πιστοποιήθηκε η αναπηρία του Αριστείδη Φλώρου ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Energa, διέταξε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Επιπλέον, η διοίκηση του ΕΦΚΑ διέταξε τον έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών που προσκομίσθηκαν, τον έλεγχο συνταγογράφησης, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), την έναρξη διαδικασιών επιθεώρησης και ένορκης διοικητικής εξέτασης, καθώς και την υποβολή των πορισμάτων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΦΚΑ «από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα, τη διοίκηση και τη διαχείριση των υποθέσεών του».

Στο μεταξύ σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5 ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «ο προϊστάμενος του ΚΕΠΑ έχει ήδη την εντολή να ελέγξει το φάκελο της πιστοποίησης και αυτό γίνεται ήδη» και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε να επανεξεταστεί ταχύτατα ο φάκελος, να αποφανθεί η δευτεροβάθμια επιτροπή και, αν έχουν παρέλθει οι προθεσμίες, «να προσφύγουμε δικαστικά για την ανάκληση της σχετικής πράξης, για να υπάρχει δίκαιη και πραγματικά νόμιμη διαχείριση της υπόθεσης».

Τέλος, είπε ότι ο διοικητής του ΕΦΚΑ και ο αρμόδιος υποδιοικητής μαζί με τον προϊστάμενο θα δουν τα άλλα διαδικαστικά θέματα που θα εξεταστούν, «ακόμη και αν υπάρχει ανάγκη απόδοσης ευθυνών με ΕΔΕ ή εισαγγελική έρευνα» συμπλήρωσε ο Τ. Πετρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back