Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βατοπεδίου: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Εικόνα του άρθρου Υπόθεση Βατοπεδίου: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2017, 13:39
ΕΛΛΑΔΑ

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση ανταλλαγής του ελληνικού δημοσίου με τη μονή Βατοπεδίου, καθώς οι δικαστές αναγνώρισαν ότι τόσο η λίμνη Βιστωνίδα όσο και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο δημόσιο.

Το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση επί πολλούς μήνες οδηγήθηκε σε απαλλακτική κρίση για όλους τους εμπλεκόμενους – συνολικά 14- κάνοντας δεκτή και τη σχετική εισαγγελική πρόταση της Εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια και μετά από πολυετείς δικαστικές έρευνες η αυλαία έπεσε σήμερα με την αθωωτική απόφαση.

Μεταξύ των 14 κατηγορουμένων ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Κρίνα, η οποία είχε προτείνει την απαλλαγή τους ελλείψει δόλου από κάθε κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back