Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Υπερασπίζεστε την εργοδοσία»

Εικόνα του άρθρου «Υπερασπίζεστε την εργοδοσία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2021, 16:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέχεια στην κόντρα με την πλειοψηφία του σωματείου της «Πίνδου» έδωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του. Η υπόθεση που έχει ξεκινήσει με την απόλυση εργαζόμενου που κέρδισε προσωρινά μέτρα και πέρασε αργότερα στην απαγόρευση εισόδου συνδικαλιστών στο εργοστάσιο, έγινε πιο έντονη από την απάντηση του σωματείου εργαζόμενων στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις (σε μια από τις σπάνιες φορές που εκδίδει ανακοίνωση).

Τώρα, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΙ απαντάει στην πλειοψηφία του σωματείου και το κατηγορεί ότι δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων «αλλά ως συνήθως, τη μεγαλοεργοδοσία».

Σημειώνει ότι το σωματείο δεν αναφέρθηκε καν στην απόλυση του εργαζόμενου και το κατηγορεί ότι «είναι πλέον βασιλικότεροι του βασιλέως».

Επίσης, σχετικά με την υπόθεση εμβολιασμών εκτός σειράς, το ΕΚΙ αναφέρει ότι «εκβιάζουν τώρα για την υπόθεση με τα εμβόλια, να πάρουν αποκλειστικά την ευθύνη μπρος στον εισαγγελέα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι» και για τις εκλογές που διενεργεί το σωματείο, ότι «ψηφίζουν οι διευθυντές και διακινούν ψηφοδέλτια, ενώ έφτασαν στο σημείο να διαγράψουν εργαζόμενη από το σωματείο για να μην συμμετέχει στις εκλογές».

Τέλος, σχετικά με το κάλεσμα του σωματείου για τις 4 Μαΐου, απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, το ΕΚΙ σημειώνει: «Αναμενόμενο ότι η πλειοψηφία του σωματείου της ΠΙΝΔΟΥ θα αγνοούσε εκατοντάδες σωματεία, δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες  και θα κάνουν την Πρωτομαγιά μια αργία μαζί με την κυβέρνηση και τη ΓΣΕΕ. Η κυβέρνηση φέρνει νόμο που καταργεί το 8ωρο και αυτοί θα κάνουν γιορτούλα από κοινού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back