Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Ακύρωστε την κατεδάφιση σπιτιών στη Χειμάρα

Εικόνα του άρθρου ΥΠΕΞ: Ακύρωστε την κατεδάφιση σπιτιών στη Χειμάρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2016, 00:12
ΕΛΛΑΔΑ

Την άμεση διακοπή κατεδάφισης των κατοικιών 19 οικογενειών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Χειμάρα ζητά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και προτρέπει τις αλβανικές αρχές σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της περιοχής.

Παράλληλα το υπουργείο χαρακτηρίζει «απαράδεκτο το γεγονός ότι ο δήμαρχος, κ. Γκόρος, εκτελώντας μια κυβερνητική πολιτική, έβαλε την υπογραφή του σε ειδοποιητήρια για κατεδαφίσεις, τα οποία μάλιστα επιδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους την ημέρα της Εθνικής Επετείου». Οι οικογένειες καλούνται εντός εντός πέντε ημερών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

«Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δη των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου προστατεύοντας από αυθαιρεσίες και παρανομίες τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, παραμένει πάντοτε στο πλευρό των Ομογενών μας, και έχει ενημερώσει για το θέμα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τις αρμόδιες αλβανικές Αρχές, τους αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back