Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μία περίφραξη και δύο κτίρια προς κατεδάφιση

Εικόνα του άρθρου Μία περίφραξη και δύο κτίρια προς κατεδάφιση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2021, 20:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις συμβάσεις με αναδόχους για δύο έργα υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το ένα έργο, με αρχικό προϋπολογισμό 80.000 ευρώ (και με χρηματοδότηση από εισφορές) αφορά παρεμβάσεις στο οικοδομικό τετράγωνο όπου προβλέπεται η κατασκευή πλατείας στα Καρδαμίτσια. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας θα αντικατασταθεί τμήμα της περίφραξης του οικοδομικού τετραγώνου που είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και το οποίο παρουσιάζει έντονες ρηγματώσεις και αποσάθρωση σε μεγάλα τμήματα καθώς και καθαρισμός του χώρου από εναποθέσεις υλικών εκσκαφών και κατεδαφίσεων. Θα κατασκευασθεί καινούργια περίφραξη από αργολιθοδομή.

Το άλλο έργο, αφορά την κατεδάφιση κτισμάτων για λόγους ρυμοτόμησης και την άρση επικινδυνότητας ετοιμόρροπου κτιρίου, με αρχικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει την άρση της επικινδυνότητας κτιρίου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Ευθυμίου στα Γιάννενα, σύμφωνα με το «πρωτόκολλο επικινδύνως ετοιμορρόπου» που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και την τριμελή επιτροπή επικινδύνως ετοιμορρόπων.

Αφορά επίσης την κατεδάφιση κτίσματος που βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο και συγκεκριμένα εντός του εύρους της αδιάνοιχτης οδού Αδμήτου, στο τμήμα μεταξύ των οδών ΚΑ' Φεβρουαρίου και Σολωμού στην Καλούτσιανη, και την κατεδάφιση απαλλοτριωμένης οικοδομής που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλκέτα και Ρώμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back