Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπάρχει και η άποψη ότι «η πλατεία ήταν μια χαρά»...

Εικόνα του άρθρου Υπάρχει και η άποψη ότι «η πλατεία ήταν μια χαρά»...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2024, 14:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Νίκος Γκόντας, ο άνθρωπος που φέρει την πολιτική ευθύνη της καταστροφής της κεντρικής πλατείας, την περίοδο της δημαρχιακής του θητείας, σήμερα εκφράζει την άποψη ότι «150 ως 200 χιλιάδες ευρώ επαρκούσαν για την ανάπλαση», επικαλούμενος «ειδήμονες».

Η κεντρική πλατεία περιήλθε στην προ έναρξης των εργασιών που επίσης αργοπορούν πολύ, εξαιτίας των αποφάσεων της δημοτικής αρχής Γκόντα, που κληροδότησαν μια άσχημη και κακοφτιαγμένη πλατεία.

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» συμμετείχε στην προηγούμενη δημοτική αρχή, κατά το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της. Είχε πάρει αποστάσεις (όπως και η παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή) από τη μελέτη για την ανάπλαση. Αμφότερες οι παρατάξεις ευθυγραμμίστηκαν με το «λαϊκό αίσθημα», ασχέτως αν αργότερα, κατά τη θητεία της δημοτικής τους αρχής, δεν άλλαξαν τη μελέτη.

Ο κ. Γκόντας στη συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου τα υπενθύμισε όλα αυτά, παρουσιάζοντας την προσωπική του εκδοχή, και διαπίστωσε ότι «η πόλη απολαμβάνει επί σειρά ετών ένα έργο πνοής και όλως αναγκαίο, χωρίς να απαιτηθεί ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του, αντίθετα ο Δήμος εισπράττει ποσοστό επί των ακαθαρίστων εσόδων και θα εισπράττει πολλαπλάσια μετ’ ολίγον που λήγει η σύμβαση παραχώρησης» εννοώντας το πάρκινγκ.

Γιατί πλατεία, η πόλη δεν απολαμβάνει, με βασική ευθύνη της παράταξης Γκόντα, αλλά και των δημοτικών αρχών που επί των ημερών τους το έργο καθυστέρησε και καθυστερεί…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3