ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπαίθριο βιβλιοπωλείο από «Αλιμούρα»

Εικόνα του άρθρου Υπαίθριο βιβλιοπωλείο από «Αλιμούρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2021, 00:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα υπαίθριο βιβλιοπωλείο θα στήσει ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Αλιμούρα» το Σάββατο 24 Απριλίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στην πλατεία απέναντι το ΕΚΑΒ, στο παλαιό «Χατζηκώστα», στα Γιάννενα.

«Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου έγινε με βάση τη γειτονική συγγένεια μας, τα τελευταία νέα του open mall καθώς επίσης, και τη συνεχή προσπάθεια μας για εξερεύνηση και άρδευση περιοχών με δυνατότητες στην πόλη» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Η «Αλιμούρα» ασκεί κριτική στη δράση του open mall στην ευρύτερη περιοχή που προωθεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε ποια εποχή ‘αίγλης’ αναφέρονται οι δημοτικές αρχές και με ποιά κριτήρια, μιας και η έννοια του ταξιδευτή και του έμπορου έχει μεταβληθεί αρκετά, πάντως μία ανθρώπινη όψη της συγκεκριμένης περιοχής διαφαίνεται και στις ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου, όπου τα χάνια και τα πανδοχεία ήταν βασικά σημεία συνάθροισης και οικονομικών συναλλαγών και όχι μέρη κάποιας επίπλαστης χλιδής» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Απευθύνει δε μια δημόσια πρόσκληση για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο «βιώνουμε και νοηματοδοτούμε τον χώρο –ιδιαίτερα τον κοινό χώρο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back