Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Υφεσιακές δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ»

Εικόνα του άρθρου «Υφεσιακές δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2016, 01:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αρχή των «ίσων αποστάσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά και από τα Γιάννενα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε σήμερα μια σειρά από επαφές με φορείς της πόλης, ενώ το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία σε αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac, όπου την υποδέχτηκαν 320 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην βουλευτές όπως ο Βαγγέλης Αργύρης και ο Μιχάλης Παντούλας, ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου και άλλοι.

«Φτάνει το αυτομαστίγωμα και η αυτοκριτική. Μπορούμε να γίνουμε και πάλι ένα κίνημα αλλαγής» είπε στην αρχή της ομιλίας της. Άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι «μια κυβέρνηση που έχει την ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα», περιγράφοντας την κατάσταση την οποία βιώνουν σήμερα οι Έλληνες: από τους ανέργους μέχρι τους αγρότες. «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μαζικοποιούν τη φτώχια» τόνισε.

Χαρακτήρισε δε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ «υφεσιακές δυνάμεις» συνδέοντας τα δύο κόμματα με την πορεία του χρέους. «Το χρέος ξέφυγε το 1993 με κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 2004 με κυβέρνηση Καραμανλή και το 2015 με κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτοί εκτόξευσαν το χρέος. Εμείς, από την άλλη, κάναμε το χρέος μας απέναντι στον τόπο και στον ελληνικό λαό». Ξεκαθάρισε δε ότι «λύση δεν είναι η επανόρθωση της Δεξιάς» και πρόσθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος».

Εστιάζοντας στο «μέτωπο» κατά της ΝΔ, άσκησε κριτική στην προσέγγισή της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής: «Πατριωτισμός σημαίνει ομοψυχία,  σε αντίθετη περίπτωση είναι πατρηδοκαπηλία».

Στη συνέχεια της ομιλίας της, κάλεσε όσους ήταν κάποτε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, να συμπορευτούν με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα: «Άνθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την Κεντροαριστερά».

Σημαντικό μέρος της ομιλίας της αφιερώθηκε στις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με άξονα μια κοινωνική συμφωνία βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους-κοινωνίας-αγοράς. Προτάσεις που αφορούν τη μείωση της φορολογίας από 29% σε 20% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και την κατάργηση της αύξησης των ειδικών φόρων μέχρι την επιδότηση της εργασίας και την επαναχορήγηση του ΕΚΑΣ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back