ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Φώφη Γεννηματά, η Δεξιά και η νέα Δεξιά

Εικόνα του άρθρου Η Φώφη Γεννηματά, η Δεξιά και η νέα Δεξιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2019, 02:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, για άλλη μια φορά, γέμισε (όχι ασφυκτικά). Αυτή τη φορά από υποστηρικτές, φίλους και στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που παραβρέθηκαν για να ακούσουν την ομιλία της προέδρου του κόμματος, της Φώφης Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά, συνοδευόμενη από υποψήφιους ευρωβουλευτές όπως τη Λίτσα Κουρουπάκη και τον Σάκη Τζαλαλή, ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών. «Πρέπει να βάλουμε τέλος στη βία, τον φασισμό, τον λαϊκισμό» τόνισε και έβαλε απέναντί της τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που διαλύει αυτή την ώρα την Ευρώπη.  Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης τη χαοτική Αριστερά που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ήταν απέναντι στους αγώνες του λαού» είπε. Ζήτησε ψήφο για το ΚΙΝΑΛ, θυμίζοντας την πορεία του κόμματος από τις εποχές ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου (σ.σ. το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου το είπε αρκετές φορές). «Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό, είμαστε το προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» πρόσθεσε.

Η κριτική προς τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα σκληρή. «Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά» υπογράμμισε. Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι βαδίζει «στα χνάρια της δεξιάς του χθες». Κατηγόρησε και τους δύο ότι δημιουργούν ένα κλίμα πόλωσης για λόγους στρατηγικής, με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή. «Υπάρχει ένα ερώτημα στα χείλη των Ελλήνων. Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Εμείς νοιαζόμαστε για την Ελλάδα» ανέφερε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ακάλυπτες επιταγές» εκ μέρους του κ. Τσίπρα. Στην ατζέντα της έβαλε και τα εθνικά θέματα, τα οποία χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτα. «Εμείς ως γνήσιο πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει. Τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα» ανέφερε και μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο.

Κατά την ομιλία της, αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ελλάδα του ΚΙΝΑΛ και στα μέτρα που προτείνει για την ανάπτυξη της χώρας. Κάνοντας μνεία στην Ήπειρο, μίλησε για τη διεκδίκηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με το σκεπτικό ότι η Ήπειρος βρίσκεται μέσα στις 20 φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης.

O ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Πριν την ομιλία της κ. Γεννηματά, στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι η παρούσα «περιφερειακή αρχή έκανε τον κύκλο της» ενώ αναφέρθηκε και στην περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν έχει κάνει καμία αντιπολίτευση, ούτε προεκλογικά». Έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «δεν χαρίζουμε σε κανέναν την έκφραση της Κεντροαριστεράς στην Ήπειρο» και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Στην ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, παραβρίσκονταν οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων με το ΚΙΝΑΛ, δημοτικοί σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι, όπως ο Μάκης Χρυσοστόμου, ο Γιώργος Παπαδιώτης, η Αλέκα Βακαλοπούλου, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ, όπως ο Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Φώτης Βάββας κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3