Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χωρισμός σε... έμπειρους και άπειρους μαθητές

Εικόνα του άρθρου Χωρισμός σε... έμπειρους και άπειρους μαθητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2016, 17:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανέκρουσε πρύμνα για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφύγων ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του «Ποταμιού», από τα Γιάννενα όπου βρίσκεται για τα αυριανά εγκαίνια του μουσείου Αργυροτεχνίας. Από τη θέση του να δημιουργηθούν σχολεία μέσα στους καταυλισμούς και όταν ο αριθμός των προσφυγόπουλων είναι μικρός, να εντάσσονται κανονικά στις σχολικές δομές που πρότεινε στις 16 Σεπτεμβρίου και δέχθηκε έντονη κριτική, σήμερα ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε κάτι πιο… ενδιάμεσο: «Τα παιδιά που έχουν μια εμπειρία από σχολική εκπαίδευση και ξέρουν τι σημαίνει μάθημα μπορούν να πάνε στο πλησιέστερο σχολείο που διαμένουν. Τα παιδιά που δεν έχουν καθόλου εμπειρία από σχολική εκπαίδευση, θα πρέπει να την αποκτήσουν μέσα στις δομές που ζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, για να μην έχουμε διαρροές. Δηλαδή να πηγαίνουν δάσκαλοι ειδικά εκπαιδευμένοι, για να αγαπήσουν τα παιδιά τη μόρφωση». Πρόσθεσε επίσης: «Έχουμε μια υποχρέωση. Να προσφέρουμε στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών Παιδεία. Να τα αγκαλιάσουμε σαν δικά μας παιδιά. Γιατί πολλά από αυτά τα παιδιά θα γίνουν και δικά μας παιδιά. Και μην ακούτε τα ψέματα, ότι αύριο μεθαύριο αυτά τα παιδιά θα φύγουν από εδώ». Ο κ. Θεοδωράκης ερωτήθηκε σχετικά και στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, για να απαντήσει μάλλον ενοχλημένος και όχι ευθέως.  

Κατά τα λοιπά, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» είπε ότι το κόμμα θα υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα που θα έρθει στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς για τη χώρα περνάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή», επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τέλος, για τις συνεργασίες του κόμματος, τόνισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε και πιστεύω ότι θα υπάρξουν κεντρώες δυνάμεις οι οποίες θα συνεργαστούν μαζί μας. Για να μπορέσουμε να επιβάλουμε κάποιες καινούργιες ιδέες στην πολιτική, με κυρίαρχη ιδέα να είναι ότι ο χώρος στην πολιτική πρέπει να αδειάσει υπέρ της δημιουργικής κοινωνίας και όχι υπέρ των παρασιτικών συστημάτων που λειτουργούν, είτε στο κράτος, είτε στην ιδιωτική οικονομία».

Σύμπλευση για το αεροδρόμιο

Ο κ. Μπέγκας εξέθεσε τις απόψεις του δήμου για το αεροδρόμιο στον κ. Θεοδωράκη. «Είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την ανάπτυξη του τόπου είναι η ολοκλήρωση του αεροδρομίου που θα ολοκληρώσει τις μεταφορικές υποδομές στην Ήπειρο, Θα μας επιτρέψει να φέρουμε κόσμο από το εξωτερικό να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Το αεροδρόμιο είναι η έξοδος μας προς το εξωτερικό και το έχουμε μεγάλη ανάγκη», είπε ο δήμαρχος. Ο κ. Θεοδωράκης έθεσε εαυτόν στη διάθεση του δήμου Ιωαννιτών, στηρίζοντας το αίτημα για το αεροδρόμιο: «Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, οι περιφερειάρχες αλλάζουνε, οι δήμαρχοι αλλάζουνε και εγώ  θυμάμαι να έρχομαι δημοσιογράφος στην περιοχή και δεν έχει αξιωθεί η Ήπειρος να αποκτήσει ένα αεροδρόμιο όπως της πρέπει» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back