Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς χρηματοδότηση οι επιχειρήσεις-παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας

Εικόνα του άρθρου Χωρίς χρηματοδότηση οι επιχειρήσεις-παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2017, 11:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την αυστηροποίηση του τρόπου αντιμετώπισης των επιχειρήσεων που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με θέμα «Κρίση-Μεταρρυθμίσεις -Ανάπτυξη».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, αλλά και της υποδηλωμένης εργασίας, ενισχύεται τόσο ο ρόλος και η δράση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας όσο και τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου για να μπορούν να γίνουν καλύτερα οι έλεγχοι.

Παράλληλα αλλάζει η αρχιτεκτονική του προστίμου για να έχει κίνητρο και ο εργαζόμενος να δηλώνει την εργασία του και διευρύνεται το μητρώο παραβατικότητας ώστε επιχειρήσεις με σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, να αποκλείονται από: δημόσιο χρήμα, τη σύναψη συμβάσεων με φορείς του δημοσίου αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται για αδήλωτη εργασία ή έχουν εργαζόμενους που δηλώνουν κανονικά ως μισθωτούς, αλλά δεν είναι στην ουσία έτσι ή χρησιμοποιούν συμβάσεις για ευέλικτη εργασία θα αποκλείονται από διαγωνισμούς τους Δημοσίου ή θα χάνουν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back