Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 15-11-2016, 13:01
ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο βαδίζει η κυβέρνηση της Βρετανίας για την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με διαρροή εγγράφου που περιήλθε στους Times και το οποίο διάβασε το BBC.

Στο απόρρητο υπόμνημα  αναφέρεται ότι το Whitehall επεξεργάζεται 500 μελέτες που σχετίζονται με το Brexit κι ενδεχομένως να χρειαστεί η πρόσληψη 30.000 επιπλέον δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπόμνημα αναφέρει ότι: «κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει ένα σχέδιο από την βάση για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του Brexit και το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του ‘χειρότερου δυνατού σεναρίου'».

Επιπλέον, το υπόμνημα αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις σύντομα «θα βάλουν το όπλο στον κρόταφο της κυβέρνησης» για να διασφαλίσουν αυτά που χρειάζονται ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις.

Το υπόμνημα, το οποίο είχε επεξεργαστεί σύμβουλος που δεν κατονομάζεται για την προεδρία της κυβέρνησης και έχει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου, τιτλοφορείται «Ενημέρωση για το Brexit».

Το έγγραφο υπαινίσσεται ότι θα χρειαστεί ένα ακόμη εξάμηνο προτού η κυβέρνηση αποφασίσει ακριβώς τι θέλει να επιτύχει με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ ή προτού συμφωνήσει στο ποιες θα είναι οι προτεραιότητες.

«Δεν πρόκειται για μία κυβερνητική έκθεση και δεν αναγνωρίζουμε τους ισχυρισμούς που περιέχει το υπόμνημα. Έχουμε επικεντρωθεί στο να προχωρήσουμε στο Brexit και να επιτύχουμε», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ωστόσο, ο πολιτικός συντάκτης του BBC Κρις Μέισον, ο οποίος είδε το έγγραφο, δήλωσε ότι αυτό υποδηλώνει πόσο «σύνθετη, ανησυχητική και γεμάτη προκλήσεις θα είναι η διαδικασία της εξόδου».

Σύμφωνα με τους Times, το υπόμνημα κάνει λόγο για διαφωνίες ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και τον υπουργό Διεθνούς Εμπορίου Λάιαμ Φοξ από την μία και τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και τον υπουργό Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ από την άλλη.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso