Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 1-04-2020, 12:27
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι τέσσερις βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου με πρωτοβουλία της γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη, σχετικά με τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Ηπείρου από την προκήρυξη για 1.300 εποχικούς πυροσβέστες για τη φετινή αντιπυρική περίοδο αλλά και για την επόμενη πενταετία.

Στα τέλη Μαρτίου του 2020 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.300 ιδιωτών ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου και τη δυνατότητα επαναπρόσληψης έως 5 συνεχείς αντιπυρικές περιόδους. 

Από την εν λόγω προκήρυξη, ωστόσο, έχει παντελώς αποκλειστεί η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προκύπτει από τον πίνακα κατανομής των 1.300 θέσεων αφού για την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου δεν προβλέπεται καμιά θέση προς πλήρωση, όπως σημειώνεται. 

«Ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Ηπείρου είναι παντελώς αδικαιολόγητος, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τις πάγιες ανάγκες και ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν στην Ήπειρο και οι οποίες καλύπτονταν διαχρονικά με εποχικούς πυροσβέστες» τονίζουν οι βουλευτές.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα