Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χωρίς επαρκές προσωπικό οι δομές για ΑμεΑ

Εικόνα του άρθρου Χωρίς επαρκές προσωπικό οι δομές για ΑμεΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2019, 15:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην προσωρινή αναστολή εισαγωγών νέων περιστατικών στις δομές προστασίας Ατόμων με Αναπηρία προχωρά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η «αναγκαστική αυτή αναστολή», όπως σημειώνεται, έρχεται ως απόρροια της ολοκλήρωσης της εργασίας 8μηνιτών μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ. Η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο με την λήξη των συμβάσεων και του επικουρικού προσωπικού στις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

«Η προσωρινή αυτή αναστολή έως τουλάχιστον την τοποθέτηση εργαζόμενων μέσω νέου κύκλου οκτάμηνης εργασίας, η οποία διαφαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες για τις αρχές του νέου έτους, είναι το ελάχιστο μέσο για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Κέντρου και της διατήρησης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών προς τους λήπτες αυτών» αναφέρει η πρόεδρος του Κέντρου Κατερίνα Μιτοπούλου στη σχετική ανακοίνωση.

Η διοίκηση υπενθυμίζει ότι είχε αποστείλει εγκαίρως αιτήματα για νέο κύκλο κοινωφελούς εργασίας με στόχο να αποφευχθεί το κενό που παρατηρείται στις υπηρεσίες την παρούσα χρονική στιγμή αλλά και για νέο επικουρικό προσωπικό για όλες τις δομές του. Για το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, το μεγάλο ζητούμενο εδώ και χρόνια παραμένει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για το οποίο έχει ενημερωθεί το υπουργείο.

Η διοίκηση ζητά ακόμη από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τη διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων επικουρικού προσωπικού κατόπιν σχετικής νομοθετικής ρύθμισης έως και την ανάρτηση των οριστικών πινάκων επιτυχόντων της προκήρυξης για αυτές τις θέσεις εργασίας. Σημειώνει δε ότι «η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έχει προβεί  ήδη σε διαδικασίες επίσπευσης των διαδικασιών της σχετικής προκήρυξης, άμεσα αντιλαμβανόμενη τη δυσκολία λειτουργίας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back