Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις με τους «8tetto»

Εικόνα του άρθρου Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις με τους «8tetto»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2017, 14:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, διοργανώνουν, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ένα πρόγραμμα παραστάσεων, για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου «8tetto». Πρόκειται για ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από οκτώ τραγουδιστές και το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από την κλασική ως τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική.

Συγκεκριμένα:

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Μουσική εκπαιδευτική παράσταση με τίτλο «Τι τρέχει με την Όπερα», για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής.

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό -αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο- κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μουσικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά και βοηθούς τους συντελεστές της παράστασης. Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

Παράσταση δρόμου με τίτλο «Μαέστρος για ένα λεπτό», στη συμβολή των δρόμων Μιχαηλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη, στις 19:30.

Οι οκτώ επαγγελματίες τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια με τη συμμετοχή των θεατών οι οποίοι με τη μπαγκέτα διεύθυνσης στο χέρι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ρεπερτόριο.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο «Φωνές των Χριστουγέννων» (ώρα 21:00), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, στις 20:00.

Το φωνητικό σύνολο «8tetto» συμπράττει με τη Νεανική Ορχήστρα Do Re Mi του Δημοτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών σε μια συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλες τις εποχές και όλο τον κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

Μουσική εκπαιδευτική παράσταση με τίτλο «Τι τρέχει με την Όπερα» για τους μαθητές του 5ου «Βαλανείου» Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μουσικό παιχνίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στο τηλέφωνο 2651064065 και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο 2651083940.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back