Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστούγεννα χωρίς «μια υπέροχη ζωή»; Όχι

Εικόνα του άρθρου Χριστούγεννα χωρίς «μια υπέροχη ζωή»; Όχι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2019, 19:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία «Μια υπέροχη ζωή» (1946) του Φρανκ Κάπρα αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια από τις πιο χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορεί να δει κανείς. 

Οι «Κυριακές στο πανί» και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών προβάλλουν την ταινία αυτή την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Στο χριστουγεννιάτικο αμερικάνικο δράμα πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς Στιούαρτ.

Η υπόθεση: Ο Τζορτζ Μπέιλι είναι ένας από τους πιο αγαπητούς κατοίκους της πόλης. Βασικό μέλος της τοπικής κοινότητας, πάντα στο πλευρό των συμπολιτών του, πάντα αισιόδοξος και  χαμογελαστός παρά την πικρία του γιατί δεν μπόρεσε να γνωρίσει τον κόσμο παραμένοντας στην πόλη για να βοηθήσει την οικογενειακή επιχείρηση. Όταν κάποια Χριστούγεννα αυτή η επιχείρηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση με σοβαρό κίνδυνο να πέσει τόσο η ίδια όσο και ολόκληρη η πόλη στα χέρια του μοχθηρού επιχειρηματία Χένρι Πόττερ, ο Τζορτζ απελπισμένος σκέφτεται την αυτοκτονία θεωρώντας πως είναι βάρος τόσο στην οικογένειά του όσο και σε ολόκληρη την πόλη. Εκείνη τη στιγμή γνωρίζει τον Κλάρενς, τον φύλακα άγγελό του, που αναλαμβάνει να του δείξει μια εναλλακτική πραγματικότητα της πόλης χωρίς τον ίδιο ως σημείο αναφοράς της…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back