ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Η Τράπεζα Ηπείρου συζητάει και προτείνει

Εικόνα του άρθρου Χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Η Τράπεζα Ηπείρου συζητάει και προτείνει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2024, 15:06
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια εκδήλωση, την πρώτη υπό την «ομπρέλα» του EpirusGrowth, διοργανώνει η Τράπεζα Ηπείρου τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στις 18.30, στα παλιά σφαγεία.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης» και στην ουσία, είναι μια παρέμβαση της τράπεζας, με όχημα τις χρηματοδοτήσεις και ειδικότερα, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Εκ μέρους της, θα παραβρεθεί η διευθύνουσα σύμβουλος Ισμήνη Παπακυρίλλου.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Κολιός τόνισε ότι «η τράπεζά μας έχει παγιωθεί και είναι αυτή που στηρίζει τις ΜμΕ» και απεύθυνε κάλεσμα σε «πελάτες και εν δυνάμει πελάτες» να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, αλλά και να απευθυνθούν στην τράπεζα για χρηματοδοτήσεις.




Ο Ιωάννης Βουγιούκας, διευθύνων σύμβουλος, αναφέρει στην πλατφόρμα Epirusgrowth, που ανέπτυξε η Τράπεζα Ηπείρου «για να αναδείξει τα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης της Ηπείρου και των επιχειρήσεών της» όπως είπε.

Παρουσίασε τις τρεις θεματικές, μια με εκπροσώπους εταιριών, μια με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου και μια με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα που θα παρουσιάσει τα τελευταία προγράμματα του ΤΕΠΙΧ.

«Υπάρχει έλλειμμα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Φαίνεται ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε κυρίως σε μεγαλύτερες εταιρίες και σε ό,τι αφορά τις μικρότερες, όπως λένε και τα στοιχεία της ΤτΕ, εμφανίζεται αρνητική πιστωτική επέκταση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βουγιούκας, συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να συζητήσουμε πώς θα διοχετευτούν περισσότερα κονδύλια στις ΜμΕ από προγράμματα της ΕΑΤ», αλλά και πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αναπτυχθούν περαιτέρω και να καλύψουν το έλλειμμα επενδύσεων των τελευταίων ετών.

Τέλος, ο Βασίλης Τσουκανέλης, εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος, ανέτρεξε στην ίδρυση της τράπεζας, το 1978, αλλά και το γεγονός ότι αρκετά προβλήματα παραμένουν ίδια, για τις επιχειρήσεις.

«Μάλιστα τώρα, με τη συγκέντρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, έχει μεγεθυνθεί» το πρόβλημα χρηματοδότησης, όπως είπε.

Τόνισε ότι η ΕΑΤ είναι «λύση εξαιρετική για την τράπεζα και τους πελάτες της» και πως ήδη, έχει καλυφθεί, στην πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, το ημερήσιο όριο. «Η Τράπεζα Ηπείρου έχει εξασφαλίσει σημαντικά κεφάλαια για τα επόμενα χρόνια για τα συγκεκριμένα προγράμματα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Στηρίξαμε όλα τα χρόνια, ακόμα και τα δύσκολα, του μνημονίου, τις τοπικές επιχειρήσεις και αυτό πιστώνεται στην Τράπεζα Ηπείρου, γι αυτό υπάρχουν και τα καλά αποτελέσματα σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3