Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χρειάζεται προγραμματική σύμβαση για μαζικό αθλητισμό»

Εικόνα του άρθρου «Χρειάζεται προγραμματική σύμβαση για μαζικό αθλητισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2019, 16:57
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την επιτροπή διοίκησης του ΠΕΑΚΙ επισκέφθηκε ο Λάζαρος Νάτσης και οι υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» Βλάσης Παπαχρήστος και Στέφανος Καραμούτσιος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος συγχάρηκε τη διοίκηση και τον πρόεδρό της Βαγγέλη Παλατζίδη για τη «θεαματική αλλαγή των χώρων ευθύνης του ΠΕΑΚΙ την τελευταία 4ετία» και πρόσθεσε ότι η δράση της αποτελεί «απόδειξη ότι υπάρχει και άλλο μοντέλο διοίκησης σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια στα τοπικά πράγματα».

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι, «ο Δήμος έχει παραμείνει απλός θεατής των εξελίξεων εδώ και δεκαετίες, χωρίς να έχει εντάξει μέχρι σήμερα κανένα έργο στο πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες των κατοίκων δεν καλύπτονται».

Ο υπεύθυνος της αθλητικής πολιτικής της παράταξης κ. Παπαχρήστος, που είναι και ταμίας της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, μίλησε για την ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας της επόμενης δημοτικής αρχής με το ΠΕΑΚΙ και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει προγραμματική σύμβαση, μέσα από την οποία ο Δήμος θα είναι σε θέση να αναπτύξει προγράμματα «Αθλητισμού για Όλους» στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ «κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς για όλες τις ηλικίες των δημοτών μας και μάλιστα με ισχυρή γεωγραφική κάλυψη», όπως είπε.

Αναφέρθηκαν ακόμα στη συζήτηση, θέματα όπως ο αθλητικός τουρισμός και η μεγαλύτερη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ ζήτησε «να συμμετάσχει στην ανοιχτή συζήτηση που θα διοργανώσει η παράταξη μετά το Πάσχα για τον αθλητισμό».

«Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και βασικό εργαλείο υλοποίησης την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου οφείλουμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό στην μέχρι τώρα πολιτική του Δήμου» τόνισε ο κ. Νάτσης, μεταξύ άλλων.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back