Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Χρειάζεται ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο»

Εικόνα του άρθρου «Χρειάζεται ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2021, 17:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος Σάββας Δημητριάδης.

Συνάντησαν εκεί τον προϊστάμενο Γιώργο Μαυρογιώργο και συζήτησαν μαζί του, σε πολύ καλό κλίμα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μαυρογιώργος ενημέρωσε ότι έγιναν οι προετοιμασίες πρόληψης των πυρκαγιών, όπως κάθε χρόνο, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, «αφενός διότι από το υπουργείο δεν εστάλησαν τα απαραίτητα χρήματα, αφετέρου δεν έγιναν οι αναγκαίες προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια πρόσφεραν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στον καθαρισμό και στις λοιπές εργασίες δασοπροστασίας».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη, σοβαρό είναι το θέμα της συγκέντρωσης εξουσιών και των μειωμένων αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.

«Σχετικά με την πανδημία, ο κ. Μαυρογιώργος εμφανίστηκε προβληματισμένος από το γεγονός ότι καμία υπηρεσία περιφερειακά δεν έχει δικαίωμα να παίρνει πρωτοβουλίες, ουσιαστικά, καθότι όλα ελέγχονται κεντρικά από το υπουργείο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κα Τζούφη επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία δημιουργία Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας με βάση το πόρισμα Goldammer και την πυροπροστασία των αστικών αλσυλλίων των Ιωαννίνων –για τα τελευταία κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή-.

Ο κ. Δημητριάδης από την πλευρά του τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να διατεθούν κονδύλια για προσλήψεις και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση «έδιωξε 5.066 εργαζόμενους που το ’18 και το ’19 εργάστηκαν πιλοτικά στο πρόγραμμα δασοπροστασίας (…) Η κυβέρνηση της ΝΔ αγνόησε το πόρισμα Goldammer ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι προσλήψεις στις Δασικές Υπηρεσίες που πάγωσαν, το κοινωφελές πρόγραμμα δασοπροστασίας και οι δασικοί χάρτες που ακυρώθηκαν».

Συμφώνησαν τέλος ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο πρόληψης καταστροφών και προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back