Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 15-01-2020, 13:45
ΗΠΕΙΡΟΣ

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις για (επαν)ίδρυση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μία κίνηση που αποτελεί την παραδοχή μιας πολιτικής ήττας για την κυβέρνηση, η οποία είχε υποτιμήσει τις διαστάσεις του προσφυγικού/μεταναστευτικού, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που αντιδρά στη χωροθέτηση δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Χανόπουλο Άρτας (διαβάστε εδώ), έρχεται να ερμηνεύσει τα τεκταινόμενα.

Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι η ίδρυση του νέου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου «θέτει αυτόματα το ζήτημα των δομών φιλοξενίας σε μηδενική βάση. Αυτή είναι η θέση μου και αυτό θα υποστηρίξω. Όσοι βιάστηκαν να ‘συνθηκολογήσουν’ με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, ελπίζω αυτή τη φορά να αφουγκραστούν περισσότερο τις τοπικές μας κοινωνίες», στέλνοντας τα μηνύματά του σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης του νέου υπουργείου για τις αποφάσεις και θέσεις της Δημοτικής Αρχής Αρταίων, όπως έχουν γίνει γνωστές από το ψήφισμα, τις επιστολές και τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων μας.

Ταυτόχρονα, θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα στην ΚΕΔΕ αλλά και στην ΠΕΔ Ηπείρου. «Όπως έχω ξαναπεί η Άρτα έχει ανθρωπιά αλλά έχει και δικαιώματα» καταλήγει στη δήλωσή του.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα