Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Χρ. Τσιρογιάννης: «... και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»

Εικόνα του άρθρου Χρ. Τσιρογιάννης: «... και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2020, 22:06
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα «μέτωπο συμφωνίας και ευαισθητοποίησης» επιχειρεί να δημιουργήσει ο Δήμος Αρταίων για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Αρταίων και το Επιμελητήριο Άρτας διοργάνωσαν ειδική συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, εν αναμονή και των αποφάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία συνεδριάζει αύριο 25 Αυγούστου.

Το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο προβλέπεται στον Ν. 4559/2018 που αφορά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου. Ο Δήμος Αρταίων κινητοποιήθηκε έντονα επί του θέματος μετά την προ ολίγου καιρού απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου να δώσει το πράσινο φως για την ίδρυση ενός πάρκου αγροτικής καινοτομίας στον Κατσικά. Η κίνηση αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου θεωρείται ανταγωνιστική του Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Άρτα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Κατά την ειδική συνάντηση εργασίας του Σαββάτου, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έστειλε το μήνυμά του: «Δεν μπορεί να είναι κάποιοι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου δίνεται δε και η ερμηνεία της δήλωσης αυτής: «Η αποστροφή αυτή εξάλλου του Δημάρχου, απαντά στην πρόσφατη δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τρ. Αλμπάνη, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι υπάρχει σαφής αλληλοεπικάλυψη μεταξύ του Αγροδιατροφικού Πάρκου του Πανεπιστημίου της Άρτας και του Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου και ως εκ τούτου απαιτείται πολιτική βούληση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες»

«Εμείς αυτή την πολιτική βούληση την έχουμε και την αποδεικνύουμε, αλλά δεν μπορούμε μόνοι μας να χειριστούμε το θέμα της αλληλοεπικάλυψης του αντικειμένου του Αγροδιατροφικού Πάρκου», δήλωσε ο δήμαρχος.

Τέλος, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα, καθώς και αντιπροσωπεία να παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο επικεφαλής της μείζονα αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Γιώργος Ζάψας, ο Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Νίκος Τζουμάκας, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Άρτας Βαγγέλης Χρηστάκης, η οργανωτική γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου & Ιονίων Νήσων Μαρία Γκουβά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Αλιφτήρας, ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής Γιώργος Μαγκλάρας, ο πρόεδρος του συλλόγου «Αγκαλιά» Αλέκος Γεωργοδήμος, ο πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «ο Σκουφάς» Νίκος Μπανταλούκας, το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «ο Μακρυγιάννης» Ιουλία Καραπέτση, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Άρτας, Αλέξανδρος Παναγής, ο πρώην βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας-Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού, Σωτήρης Χρηστούλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας και επιχειρηματίες της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back