ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Χιονιάς» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου «Χιονιάς» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2017, 01:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιχείρηση κατά… του χιονιά απασχόλησε ιδιαίτερα το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων κατά τη συνεδρίασή του. Από τη μια μεριά, η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου λειτούργησε «με πολύ καλό τρόπο» και από την άλλη η αντιπολίτευση –με διαφορετικό τόνο και ένταση η κάθε παράταξη- υποστήριξε το αντίθετο.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ανέφερε ότι ο Δήμος κατάφερε να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μέσα σε 48 ώρες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορέσαμε να διασφαλίσουμε συνθήκες κατακαλόκαιρου» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Ούτε στο πιο οργανωμένο κράτος του κόσμου, δεν μπορεί να μηδενιστεί ο χρόνος αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας». Παράλληλα, άσκησε κριτική στις παρατάξεις του Νίκου Γκόντα και του Άρη Μπαρτζώκα για την έκδοση καταγγελτικών ανακοινώσεων εν μέσω του χιονιά. «Αντί να έρθουν δίπλα μας και να βοηθήσουν, έκαναν λαϊκίστικες δηλώσεις» τόνισε. Στο στόχαστρο του δημάρχου, μπήκε και μερίδα των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που, όπως είπε, «οργίαζε σε βαθμό παράκρουσης». Ως παράδειγμα έφερε και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσόλη, συνταξιούχο του ΟΤΕ, ο οποίος κάνει τηλεοπτική εκπομπή.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» κ. Γκόντας, αφού υπερασπίστηκε τον κ. Τσόλη, ανέφερε ότι θα περίμενε από τον δήμαρχο «ένα συγνώμη στους πολίτες». «Η δημοτική αρχή ήταν εντελώς απροετοίμαστη. Αν δεν ερχόταν η βροχή, τα πράγματα θα ήταν τραγικά» τόνισε. Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης μίλησε για κακή προετοιμασία. «Αντιμετωπίσαμε το όλο θέμα ως θέμα ρουτίνας» επισήμανε. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας εκτίμησε κι αυτός ότι η δημοτική αρχή έπρεπε να ζητήσει «συγνώμη» και πρόσθεσε ότι «για μένα ήταν 72 ώρες και ήταν πάρα πολλές και όχι 48 ώρες». Ο Τάκης Τασούλας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε λόγο για «τεράστιες ελλείψεις ενώ ο Σωτήρης Λάμπρος από τη ΔΡΑΣΥ στηλίτευσε με σαρκαστικό τρόπο τα περί «ακραίων καιρικών φαινομένων»  που επικαλέστηκε ο κ. Μπέγκας. Κατά τη συνεδρίαση, υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημοτικού συμβούλου, αρμόδιου για την Πολιτική  Προστασία, Δημήτρη Νάστου και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Καραμπίνα (και οι δύο έχουν πολιτικό παρελθόν καθώς «υπηρετούσαν» στον παλιό καποδιστριακό δήμο Μπιζανίου). Ο κ. Καραμπίνας ανέφερε ότι ο κ. Νάστος θα έπρεπε να παραιτηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back