ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Χήτος ΑΒΕΕ»: Τέσσερις κλίνες για τη ΜΕΘ

Εικόνα του άρθρου «Χήτος ΑΒΕΕ»: Τέσσερις κλίνες για τη ΜΕΘ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2020, 21:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις αρχές Απριλίου, η γιαννιώτικη εταιρία «Χήτος» (νερό «Ζαγόρι») είχε ανακοινώσει τη δωρεά ειδικών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της εθνικής συλλογικής προσπάθειας ενίσχυσης του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τρεις μήνες μετά, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υποδέχθηκε τις τέσσερις νέες κλίνες ΜΕΘ, αξίας 60.000 ευρώ. Και η παράδοση του σημαντικού αυτού υλικού έγινε με κάθε επισημότητα.

Ο πρόεδρος της «Χήτος ΑΒΕΕ» Νίκος Χήτος είχε συνάντηση με τον απερχόμενο πια πρόεδρο του νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη. Στη συνάντηση ήταν αρκετός κόσμος: η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο αναπληρωτής διοικητής Κώστας Χολέβας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Φλούδας, ο διευθυντής της ΜΕΘ Β. Κουλούρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Χήτος ανέφερε ότι η επιθυμία της εταιρίας ήταν να διατεθεί η δωρεά στην πόλη. Κι αυτό όχι μόνο επειδή η εταιρία δραστηριοποιείται στην περιοχή αλλά κι επειδή τα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν έχουν τόσο εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις και δωρεές όπως συμβαίνει με τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Ο πρόεδρο της «Χήτος ΑΒΕΕ» είπε το δικό του ευχαριστώ προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ υπογράμμισε και τη συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου. «Ο επιχειρηματικός κόσμος στάθηκε στο ύψος του, παρότι έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση του κορονοϊού, με μεγάλες δωρεές για να ενισχύει το ΕΣΥ» τόνισε.

Ο απερχόμενος διοικητής Βασίλης Τσίκαρης μίλησε για υποδοχή «μιας δωρεάς μεγάλης αξίας που παράλληλα στοχεύει στην καρδιά των αναγκών του νοσοκομείου. Νομίζω ότι ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή». Ο κ. Τσίκαρης ευχαρίστησε και όλους τους άλλους δωρητές που συμμετείχαν και αυτοί στην ενίσχυση του νοσοκομείου.

Ο κ. Κουλούρας, από την πλευρά του, έκανε λόγο για έναν εξοπλισμό που θα «ζήσει» για πάνω από 10 χρόνια και που θα συμβάλλει στη μελλοντική ανάπτυξη της ΜΕΘ. Ιδιαίτερη σημασία είχε το «ευχαριστώ» του κ. Κουλούρα, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Χήτο και για έναν επιπλέον λόγο: ότι επέμεινε να έρθει στα Γιάννενα, και δη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο εξοπλισμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3