ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Χέρια Ενωμένα» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου «Χέρια Ενωμένα» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2022, 16:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (28/3-3/4) γιορτάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), διοργανώνοντας στις 2 και 3 Απριλίου, στις 11 το πρωί, εργαστήρι, με τίτλο «Χέρια Ενωμένα», για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, με τη συμμετοχή ενός γονέα/κηδεμόνα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

«Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της τεχνίτριας Βάσως Σκόπη θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες. Αξιοποιώντας διαφορετικά μέταλλα και την τεχνική της σφυρηλάτησης, θα κατασκευάσουν μια ομαδική εικαστική δημιουργία, ένα σύμπλεγμα χεριών, το οποίο σηματοδοτεί την αξία της ανθρώπινης επαφής που έλειψε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά θα φτιάξουν και τα δικά τους κοσμήματα σε μορφή χεριού» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο «Our Hands in Unison».

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της γιανιώτισσας αρχιτέκτονα Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας.

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00 )

 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back