ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χαμογελαστές συναντήσεις…

Εικόνα του άρθρου Χαμογελαστές συναντήσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2023, 23:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο χαμογελαστές… φωτογραφίες του δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Δημήτρη Παπαγεωργίου με κυβερνητικά στελέχη έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών.

Μαζί με τον δήμαρχο, και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος πήγαν στην Αθήνα και είχαν συνάντηση καταρχάς με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Εκεί τέθηκαν διάφορα αιτήματα: από την ενίσχυση της χρηματοδότησης για την καθαριότητα των σχολείων, τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών για το εγχείρημα των «100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων» και την αναζήτηση πόρων για το νέο κτίριο των πειραματικών σχολείων στην πανεπιστημιούπολη.

Η συζήτηση δεν κατέληξε κάπου. Ήταν περισσότερο εθιμοτυπική και διερευνητική. 

Ωστόσο, με το δεδομένο ότι η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε, οι χαμογελαστές συναντήσεις, όταν δε αυτές δημοσιοποιούνται, δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαίες.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος συναντήθηκαν και με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρία Κεφάλα (συνοδεία ανάλογης χαμογελαστής φωτογραφίας). Η Μαρία Κεφάλα είναι βουλευτής Ιωαννίνων. 

Ο κ. Παπαγεωργίου θεώρησε προφανώς κρίσιμη τη συνάντηση με την κα Κεφάλα από την οποία πήρε τη… μεγάλη δέσμευση ότι «η ίδια είναι πρόθυμη να συμβάλει στη δρομολόγηση λύσεων για όλα τα ζητήματα της περιοχής».

Η δημοτική αρχή του κ. Παπαγεωργίου φαίνεται λοιπόν ότι στέλνει ένα πρώτο μήνυμα: ότι έχει επαφές με στελέχη της κυβέρνησης. 

Μιας κυβέρνησης που στην προηγούμενη θητεία της, διευκόλυνε μεταξύ των άλλων και τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων η οποία αξιοποίησε στο έπακρο τη νομοθεσία για να «περάσει» ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό ζήτημα της πολιτικής της: την ανάθεση του έργου της αντικατάστασης και της διαχείρισης του οδοφωτισμού της πόλης σε ιδιώτες για 12 χρόνια.

Μέσα στο προεκλογικό κλίμα της περιόδου, καταγράφηκε και άλλη μια συνάντηση του δημάρχου. Αυτή τη φορά με την επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» και υποψήφια δήμαρχο Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία και γνωστοποίησε την εν λόγω, χτεσινή συνάντηση. 

Η συνάντηση ζητήθηκε από την ίδια και έγινε, όπως αναφέρει, «στο πλαίσιο των επαφών της με τις αρχές της πόλης και θεσμικούς φορείς, για τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας». 

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συζητήθηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης των διανοίξεων οδών, η οριστικοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η πορεία της ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» και η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κα Καλογιάννη αποφεύγει στην ανακοίνωσή της να υψώσει αντιπολιτευτικούς τόνους και ευχαριστεί «πολύ τον δήμαρχο για την ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για κρίσιμα και επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με την εξέλιξη του Δήμου»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back