Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Χάκερ έκλεψαν bitcoin αξίας 41 εκατ. δολαρίων

Εικόνα του άρθρου Χάκερ έκλεψαν bitcoin αξίας 41 εκατ. δολαρίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2019, 16:20
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Χάκερ έκλεψαν bitcoin αξίας 41 εκατ. δολαρίων από την Binance, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο πλατφόρμες συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά κλοπών από χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο.

Τα 7.000 bitcoin εκλάπησαν από χάκερ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μια σειρά από μεθόδους, όπως «phishing (‘ηλεκτρονικό ψάρεμα’), ιούς και άλλες επιθέσεις», σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Binance από τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζάο Τσανγκπένγκ.

Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε έως 4,2% στην αρχή της διαπραγμάτευσης στην Ασία όταν έγινε γνωστή η είδηση, αν και στη συνέχεια ανέκτησε μέρος των απωλειών.

Πέρυσι, εκλάπησαν 950 εκατ. κρυπτονομισμάτων από πλατφόρμες συναλλαγών και υπηρεσίες υποδομών όπως τα «πορτοφόλια», με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 260% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εταιρίας για την ασφάλεια του διαδικτύου CiptherTrace. Το 58% των κλοπών στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα πέρυσι έγινε σε χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back