Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «χαίρε» του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη

Εικόνα του άρθρου Το «χαίρε» του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2018, 13:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης είναι ένας φωτογράφος που δεν χρειάζεται συστάσεις. Πέρα από την καλλιτεχνική αξία των φωτογραφιών του, την οποία μετά από 30 χρόνια δεν έχει καμία ανάγκη να αποδείξει, είναι και μια ενδιαφέρουσα και έντονη προσωπικότητα. 

Ο Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα μια νέα έκθεσή του, στο πλαίσιο της Photometria, η οποία φέτος κλείνει δέκα χρόνια. «Here we are» ο τίτλος της φετινής Photometria, «Χαίρε-Wish you were here» ο τίτλος της έκθεσης του Ιγνατιάδη, η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος» (Ζυγομάλλη 16). 

Ασπρόμαυρα πορτρέτα με ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, όπως αυτά του Σέρτζιο Λεόνε και της Φρανσουάζ Σαγκάν, ξετυλίγονται στους τοίχους του «Τεχνοχώρου», σε ένα ιδιαίτερο στήσιμο. Μόνη «παραφωνία» μια φωτογραφία ακτινογραφίας με το «χαίρε» δύο χεριών… Ή μήπως όχι; Όπως είπε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατά τα χτεσινά εγκαίνια της έκθεσης, στα οποία παραβρέθηκε πολύς κόσμος, όλοι οι άνθρωποι των πορτρέτων αυτών είναι πεθαμένοι. «Wish you were here» λοιπόν… 

Η έκθεση θα φιλοξενείται στον «Τεχνοχώρο» μέχρι τις 3 Ιουνίου. 

Ώρες λειτουργίαςΔευτ., Τετ. & Σαβ.: 09:00-14:00, Τρ., Πεμπ.& Παρ. 09:00-14:00 & 18:00- 21:00. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back