Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χάθηκαν διαβατήρια και… πρόξενος στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Χάθηκαν διαβατήρια και… πρόξενος στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2019, 09:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως «κωμωδία λαθών» περιγράφει η αλβανική ιστοσελίδα Exit την υπόθεση που οδήγησε στην απόλυση του πρόξενου της Αλβανίας στα Γιάννενα Πέρβιν Τσικούρια και της πρέσβειρας της χώρας στην Αθήνα, Αντριάνας Χομπτάνρι.

Η υπόθεση που χρησιμοποιείται και εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, καθώς θεωρείται ότι έπληξε το διπλωματικό γόητρο της χώρας αναλαμβάνοντας ο ίδιος υπουργός «Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων» και μετά, εκχωρώντας τις δικαιοδοσίες του στον Γκεντ Τσακάι, «έναν άνδρα εικοσικάτι χρονών που δηλώνει οπαδός του Καντ».

Η υπόθεση λοιπόν έχει ως εξής:

Ο κ. Τσακάι φέρεται να έχασε στα μέσα Φεβρουαρίου 100 αλβανικά διαβατήρια, τα οποία μεταφέρθηκαν με λεωφορείο, σε πλαστικές σακούλες.

Τα διαβατήρια στάλθηκαν από την εταιρία που τα τυπώνει, για τις ανάγκες της αλβανικής διασποράς στην Ελλάδα και θα παραδίνονταν στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα.

Το θέμα είναι ότι τα διαβατήρια στάλθηκαν σαν… ασυνόδευτο δέμα φοιτητή που στέλνει τα άπλυτα στο πατρικό του και όχι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (διπλωματικός σάκος, με αεροπορική αποστολή και υπ’ ευθύνη του πιλότου κ.λπ.).

Το ελληνικό τελωνείο κατάσχεσε τα διαβατήρια, υποθέτοντας ότι είναι πλαστά, στην Κακαβιά. Τότε, ο κ. Τσικούρια δήλωσε σε αλβανικά μέσα ότι «δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό» και ο ίδιος πήγε να παραλάβει τα διαβατήρια στην Κακαβιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Exit, το ίδιο βράδυ, άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητο του προξένου και πήραν τα 100 διαβατήρια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, ο γενικός πρόξενος σταμάτησε στην οδό Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο για δύο ώρες περίπου και εκεί, έγινε η διάρρηξη.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αφήνει αιχμές και υπόνοιες ότι τα γεγονότα μοιάζουν «στημένα» και ότι «χωρίς αμφιβολία, τα διαβατήρια κατέληξαν σε εγκληματικές αλβανικές ομάδες που τώρα διαθέτουν 100 φρεσκοτυπωμένα αλβανικά διαβατήρια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back