δεη πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως έχει η «παλιά Πολεοδομία»

Εικόνα του άρθρου Ως έχει η «παλιά Πολεοδομία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2024, 22:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τετράοροφο κτίριο, ηλικίας πάνω από 50 ετών, όπου μέχρι το 2018 στεγαζόταν η Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών, παραμένει αναξιοποίητο, με τη δημοτική αρχή να μην έχει πάρει ακόμη τις αποφάσεις της.

Το κτίριο αυτό, στο κέντρο της πόλης, ανήκει στο Κληροδότημα Ελ. Ζωγράφου του Δήμου.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να προωθήσει τη λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης. Μάλιστα το 2022 προχώρησε σε μια ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων-προσφορών.

Από αυτή τη διαδικασία, προέκυψε μόνο μια πρόταση από ιδιώτη για μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο ή πολυτελή διαμερίσματα. Τον Νοέμβριο του 2023 η τότε Οικονομική Επιτροπή με πρόεδρο τον Γιώργο Αρλέτο, αποδέχτηκε αυτή την πρόταση και απέστειλε την απόφασή της για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη σημερινή διαδικασία λογοδοσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Κοσμά («Ιωάννινα_2023»), η αντιδήμαρχος Γωγώ Γιώτη έκανε γνωστό ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έδωσε την έγκρισή της επί της απόφασης της τότε Οικονομικής Επιτροπής. Κι αυτό επειδή, όπως είπε η κα Γιώτη, κρίθηκε ότι «η πρόταση είναι ελλιπής και ατεκμηρίωτη, βάσει των όσων στοιχείων προσκομίστηκαν».

Η αντιδήμαρχος είπε ακόμη ότι στο Κληροδότημα Ελ. Ζωγράφου προβλέπεται παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επανάχρηση του κτιρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Περαστικά μας
Χτίστε επιτέλους ένα Δημαρχείο που θα στεγάσει ΟΛΕΣ τις Υπηρεσίες. Να καταθέσετε το Οργανόγραμμα του Δήμου προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος τι ποσά δαπανώνται σε ενοίκια και μετά να προχωρήσετε σε ανακατασκευή/ανοικοδόμηση του Κτιρίου της Περιφέρειας για να μεταφερθεί εκεί το Δημαρχείο. Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορούν να στεγαστούν στο κτίριο επί της Δομπόλη. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην διαλυθούν τα πάντα μέσα στην πόλη. Ή μήπως περιμένετε να φύγουν άρον άρον όλοι οι δικηγόροι, οι μηχανικοί κλπ. από τα γραφεία που διατηρούν και να πάνε στον Αϊ Γιάννη;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back