ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ώρα να σταματήσει να κρύβεται ο περιφερειάρχης»

Εικόνα του άρθρου «Ώρα να σταματήσει να κρύβεται ο περιφερειάρχης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2020, 18:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη στα Γιάννενα, οι Ορίζοντες Ηπείρου τονίζουν ότι… «κανείς δεν κατάλαβε γιατί βρέθηκε ο κ. υπουργός στα Γιάννενα σήμερα, αφού δεν έκανε καμία απολύτως ανακοίνωση για τη διαχείριση του προσφυγικού, όσον αφορά το βαθμό που καλείται να συμβάλει και να επικουρήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η Ήπειρος με τους 18 Δήμους της».

Επίσης, η περιφερειακή παράταξη κατηγορεί τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη ότι «κρύφτηκε για να βγει από το κάδρο των ευθυνών από τυχόν αρνητικές μελλοντικές εξελίξεις περί το θέμα στην περιοχή μας. Από τη συνάντηση με τους δημάρχους δεν προέκυψε απολύτως τίποτε νεότερο».

Η παράταξη σημειώνει ότι «αναπόφευκτα η ευθύνη επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε: στην περιφερειακή αρχή» και επαναλαμβάνει το κοινό αίτημα τριών παρατάξεων για κοινή σύσκεψη μεταξύ δημάρχων, παρατάξεων της Περιφέρειας και υπουργού «για να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης», αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε.

«Το σημαντικό και θλιβερό είναι ότι σπαταλήθηκε μια επίσκεψη που μας κάνει λιγότερο σοφούς και ακόμα πιο ανασφαλείς απέναντι σε ένα ζήτημα προτεραιότητας που μήνες τώρα εκφράζουμε ότι απαιτεί πρωτοβουλίες και δυνατότητες μοντέρνας διαχείρισης» αναφέρει η παράταξη και επαναλαμβάνει ότι η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και όχι οι Δήμοι ή η ΠΕΔ.

«Ο περιφερειάρχης σαφώς αδυνατεί, το ζήτημα είναι να αντιληφθούν οι πολίτες της Ηπείρου την κρισιμότητα της κατάστασης. Έκτος, αν περιμένουν να φτάσει μέχρι την αυλή τους» καταλήγει. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back