Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ώρα για Twin Peaks

Εικόνα του άρθρου Ώρα για Twin Peaks
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2017, 21:38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Έχετε ακούσει τις ιστορίες για μπουκάλια ουίσκι που κλείνουν πριν από 20 και 30 χρόνια και ανοίγουν τώρα; Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το Twin Peaks, που ξεκινάει ξανά σήμερα, για να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο που άφησε άλυτο ο ντετέκτιβ Ντέιλ Κούπερ ή, το πιο πιθανό, να δημιουργήσει και άλλα, μεγαλύτερα.

Η σειρά που έκανε δύο σεζόν στη δεκαετία του ’90, την εποχή που ο δημιουργός της, Ντέιβιντ Λιντς περνούσε την πρώτη του ακμή, επιστρέφει σήμερα Κυριακή 21 Μαΐου, κατά τα γραφάς. Δεν είναι πλάκα: ότι θα επιστρέψει το 2017, το ξέραμε όσοι και όσες παρακολουθήσαμε τη σειρά τότε, σε πείσμα των καχύποπτων γονέων μας, οι οποίοι δεν εμπιστεύονταν γενικά τηλεοπτικές σειρές με νάνους που μιλάνε ανάποδα και υποψίες δαιμονικών καταλήψεων.

Αν τα πράγματα όμως ήταν τόσο απλά, θα επρόκειτο απλά για pulp fiction. Το χέρι του Λιντς και του Φροστ στο σενάριο και στη σκηνοθεσία δεν επιτρέπουν τέτοιες καλτίλες. Αν κατάφεραν να αναστήσουν την πιο ενδιαφέρουσα τηλεοπτική σειρά των ‘90s με επιτυχία, θα το διαπιστώσουμε σύντομα, κρατώντας μια κούπα με damn good coffee…



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back