ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Vamos» για ακόμα καλύτερη χρονιά

Εικόνα του άρθρου «Vamos» για ακόμα καλύτερη χρονιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2016, 15:13
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σήμερα στις 18.15 (Nova) ξεκινάει για τον ΠΑΣ μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική χρονιά, με ομοιότητες, αλλά και πολλές διαφορές από πέρυσι.

Πρώτον, φέτος ο ΠΑΣ δεν πάει απλώς «για να μείνει» στην κατηγορία, όπως πήγαινε μέχρι πέρυσι, άσχετα αν οι πορείες των τελευταίων ετών, τον έβγαλαν από το «ασανσέρ» και τον κατέστησαν αξιόπιστο ποδοσφαιρικά, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η παρουσία και η εμπειρία της Ευρώπης, συν οι προσθήκες που κάλυψαν τις σημαντικές αποχωρήσεις, βάζουν την εκκίνηση λίγο πιο μπροστά από τις προηγούμενες χρονιές. Αν η ΠΑΕ ανταποκριθεί στις ανάγκες, τότε όντως, το αξιολογότατο αθλητικό κεφάλαιο που έχει φτιάξει ο Γιάννης Πετράκης αλλά και οι προκάτοχοί του, θα «ρευστοποιηθεί» με πολλούς τρόπους.

Δεύτερον, το φετινό πρωτάθλημα ξεκινάει με διαφορετικό… πολιτικό υπόβαθρο (και όσοι λένε ότι «άλλο το ποδόσφαιρο, άλλο η πολιτική», ή δεν γνωρίζουν, ή απλώς το λένε επίτηδες). Ο ΠΑΣ θέλει να επιπλεύσει στη διάδοχη κατάσταση και προφανώς, να ταυτιστεί με το «καινούργιο» που ευαγγελίζονται οι αναδυόμενες δυνάμεις στο πολύπαθο ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια, όπως το πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει, χωρίς θεμέλια στον αγωνιστικό χώρο, δεν υπάρχει μέλλον για μια ομάδα.

Τρίτον, επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο ΠΑΣ θέλει τη νίκη σήμερα στο δυνατό ματς με τον Ατρόμητο. Η ομάδα θα παίξει χωρίς τους Μιχαήλ-Λίλα, ο πρώτος λόγω τραυματισμού, ο δεύτερος εκτίοντας τιμωρία από το προηγούμενο πρωτάθλημα. Στο 3-5-2 του Πετράκη έδειξε ότι μπορεί να υπηρετήσει αξιόπιστα ο Ζάιρο, που παρότι ήταν ο τελευταίος που ήρθε, ομάδα και εξέδρα ποντάρουν πολλά επάνω του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back