Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 6-09-2021, 14:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα εργαστήριο κατασκευής με συμπιεσμένο χώμα διοργανώνουν οι Τζουμέικερς στο Καλέντζι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου, από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το απόγευμα με μια παρουσίαση που έχει τίτλο «Πρακτικές δόμησης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και χωμάτινες κατασκευές». Στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου θα υλοποιηθεί η κατασκευή μεταξύ των ωρών 10:00-18:00.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν σε εξωτερικό χώρο καθιστικό από συμπιεσμένο χώμα (rammed earth). Πρόκειται για τεχνική φυσικής δόμησης που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, κατά την εφαρμογή της οποίας νωπό χώμα συμπιέζεται σε στρώσεις μέσα σε καλούπι έως ότου γίνει απόλυτα συμπαγές και διαμορφωθεί.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Σπύρου Καραγιάννη του γραφείου SUBU και της αρχιτέκτονα Ευαγγελίας Φραγγεδάκη ερευνήτριας του ΕΜΠ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Οι Τζουμέικερς» είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο στο οποίο μια κοινότητα ανθρώπων συνεργατικά σχεδιάζει και κατασκευάζει εργαλεία για αγροτική παραγωγή (και όχι μόνο) μικρής κλίμακας.


* Φωτο αρχείου (από άλλο εργαστήριο των Tzoumakers)

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa