ΕΚΛΟΓΕΣ

Τζούφη-Αλμπάνης στην «Πίνδο»

Εικόνα του άρθρου Τζούφη-Αλμπάνης στην «Πίνδο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2023, 22:51
ΕΚΛΟΓΕΣ

Τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος» επισκέφθηκαν σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και η βουλευτής και εκ νέου υποψήφια Μερόπη Τζούφη.

Οι δύο τους συζήτησαν με τον πρόεδρο Ανδρέα Δημητρίου, τον γενικό διευθυντή Λάζαρο Τσακανίκα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του συνεταιρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πτηνοτροφίας στην περιοχή, όπως είναι οι υπέρογκες τιμές των ζωοτροφών και το πολύ υψηλό κόστος ενέργειας,

Ο Τ. Αλμπάνης και η Μ. Τζούφη στις τοποθετήσεις τους επεσήμαναν τον κομβικό ρόλο που παίζει ο συνεταιρισμός στο επιχειρηματικό και κοινωνικό «γίγνεσθαι» των Ιωαννίνων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για άμεση μείωση του κόστους ενέργειας και των ζωοτροφών, που δεν εξασφαλίζει καμία βιωσιμότητα στον κλάδο αν συνεχιστεί. Ανέφεραν επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Αλμπάνη, την άμεση ανάγκη να αλλάξει το ισχύον καθεστώς του αποκλεισμού του κλάδου της πτηνοτροφίας από τις ενισχύσεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

«Αν θέλουμε να έχουμε ισχυρή πτηνοτροφία και πρωτογενή τομέα που θα κινεί την αναπτυξιακή μας ατμομηχανή, πρέπει να μειωθούν τα κόστη ενέργειας και παραγωγής και η πτηνοτροφία, επιτέλους, να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού να ενισχυθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Αλμπάνης.

Η κα Τζούφη, σε δήλωσή της, επισημαίνει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανακατεύθυνση μέρους των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης στη στήριξη παραγωγικών επενδύσεων «που είναι απολύτως απαραίτητες και στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία καταγράφει πολύ χαμηλό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν», και για επαναφορά της Δ.Ε.Η. και των δικτύων υπό δημόσιο έλεγχο. «Έχουμε εντοπίσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο σχεδιασμό από την κυβέρνηση της ΝΔ, της νέας ΚΑΠ, που θέτουν περιορισμούς στα σχέδια βελτίωσης και τις νέες επενδύσεις. Η ανασυγκρότηση του αγροτοδιατροφικού τομέα και η ανάδειξή του σε βασικό μοχλό ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back