ΑΠΟΨΕΙΣ

#typos

Εικόνα του άρθρου #typos
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2016, 17:05
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ



#typos

Ο Τύπος στην Ελλάδα περνάει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές –ένας καθρέφτης της κοινωνίας είναι κι αυτός εξάλλου. Ό,τι χειροτερεύει τη ζωή όλων μας τα τελευταία χρόνια, επιδρά και στον Τύπο. Ο χώρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης δυσκολεύεται να αντέξει και να αποκαταστήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό, το οποίο πρέπει να υπηρετεί.

Οι δημοσιογράφοι, για τους οποίους πολλοί ξεχνάνε ότι είναι εργαζόμενοι, είναι κι αυτοί θύματα όχι μόνο της κρίσης αλλά και μιας εγγενούς παθογένειας που συνοδεύει τον χώρο επί δεκαετίες. Δεν μπόρεσαν να υπερασπίσουν με νύχια και με δόντια το επάγγελμα-λειτούργημά τους. Η επέλαση των κακών συνθηκών εργασίας, η δραματική περικοπή των μισθών τους και τα λουκέτα, ουσιαστικά ή τυπικά, ήρθαν να χειροτερεύσουν την κατάσταση.

Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο δυσάρεστο περιβάλλον, πήραμε την απόφαση να κάνουμε το βήμα, ένα «βήμα πίστης» ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και θα βάλουμε και εμείς τη δύναμή μας να τα σπρώξουμε προς τα εκεί. 

Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Τύπος δεν πεθαίνει τόσο εύκολα και ότι μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με την κοινωνία. Ο δημοσιογράφος δεν ζει (και δεν πρέπει να ζει) σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Επηρεάζεται από αυτά που συμβαίνουν γύρω του και βρίσκεται συνήθως μπροστά σε πολλά διλήμματα. Η δημοσιογραφία έχει όμως έναν πολύτιμο βοηθό: τον κώδικα δεοντολογίας, τον οποίο διακατέχει η ευπρέπεια και η απουσία σκοπιμοτήτων. Είναι σαφής και ξεκάθαρος. Κι αυτόν θα τηρούμε και στη νέα μας αυτή διαδρομή…


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Τόδης Σάκης
Βαστάτε γερά, καλή αρχή με δύναμη.
V.N.
Καλή αρχή!...καλοτάξιδο, καλή δύναμη!!!
Γιάννης Π.
Πολύ όμορφη η σελίδα με πολυ ενδιαφέρον υλικό! Καλή συνέχεια και εύχομαι αυτή σας η προςπάθεια να βρει το αναγνωστικό κοινό που της αξίζει!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back