ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Twitter: Ο Έλον Μασκ επιβάλλει περιορισμούς

Εικόνα του άρθρου Twitter: Ο Έλον Μασκ επιβάλλει περιορισμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2023, 02:06
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Twitter εφάρμοσε προσωρινά όρια ανάγνωσης για να αντιμετωπίσει «ακραία επίπεδα» εξαγωγής-συλλογής δεδομένων (data scraping) και χειραγώγησης του συστήματος, δήλωσε ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο.

Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίστηκαν προσωρινά στην ανάγνωση 6.000 αναρτήσεων την ημέρα, δήλωσε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίστηκαν στην ανάγνωση 600 αναρτήσεων την ημέρα και 300 αναρτήσεων την ημέρα αντίστοιχα.

Σε ένα μεταγενέστερο tweet, ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε: «Τα όρια ρυθμών αυξάνονται σύντομα σε 8.000 για τους επαληθευμένους, 800 για τους μη επαληθευμένους & 400 για τους νέους μη επαληθευμένους».

Η κίνηση έρχεται αφού το Twitter είχε ανακοινώσει ότι θα απαιτεί από τους χρήστες να έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπουν tweets, μια κίνηση που ο Μασκ την Παρασκευή χαρακτήρισε «προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης».

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι εκατοντάδες οργανισμοί αποσπούν δεδομένα του Twitter «εξαιρετικά επιθετικά», επηρεάζοντας την εμπειρία των χρηστών. 

Νωρίτερα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, ιδιοκτήτρια της ChatGPT, επειδή χρησιμοποιούν τα δεδομένα του Twitter για να εκπαιδεύσουν τα μεγάλα γλωσσικά τους μοντέλα.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε λάβει προηγουμένως μέτρα για να ξανακερδίσει τους διαφημιστές που είχαν εγκαταλείψει το Twitter υπό την ιδιοκτησία του Μασκ και για να ενισχύσει τα έσοδα από τις συνδρομές, καθιστώντας τα σημάδια ελέγχου επαλήθευσης μέρος του προγράμματος Twitter Blue.

Νωρίτερα το Σάββατο, χιλιάδες χρήστες του Twitter είχαν αναφέρει προβλήματα με την υπηρεσία, λέγοντας ότι δεν ήταν σε θέση να ανακτήσουν tweets, ότι το χρονολόγιό τους είχε χαθεί ή ότι οι followers είχαν εξαφανιστεί.

Σχεδόν 6.000 άνθρωποι παραπονέθηκαν για προβλήματα, σύμφωνα με το Down Detector, και πολλοί έγραψαν στο Twitter για τα προβλήματά τους. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι λάμβαναν το μήνυμα "υπέρβαση του ορίου ρυθμού" όταν προσπαθούσαν να δουν tweets.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back