ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Twitter αφαιρεί τα μπλε σήματα επαλήθευσης

Εικόνα του άρθρου Το Twitter αφαιρεί τα μπλε σήματα επαλήθευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2023, 14:15
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα μπλε σήματα ελέγχου άρχισαν να εξαφανίζονται από πρώην επαληθευμένους λογαριασμούς Twitter την Πέμπτη, καθώς οι νέοι κανόνες που είχαν ανακοινωθεί από τον νέο ιδιοκτήτη Έλον Μασκ άρχισαν να εφαρμόζονται.

Το Twitter άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μοιράζει τα πολυπόθητα μπλε σήματα, τα οποία παλαιότερα δίνονταν σε γνωστά άτομα, δημοσιογράφους, στελέχη, πολιτικούς και ιδρύματα μετά από επαλήθευση της ταυτότητάς τους. Χρησίμευαν ως σημάδι αυθεντικότητας.

Ο Μασκ δήλωσε τον Νοέμβριο ότι το Twitter θα αρχίσει να χρεώνει 8 δολάρια τον μήνα για το σήμα σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει νέες πηγές εσόδων πέρα από τις διαφημίσεις.

Η εταιρεία προσέφερε αργότερα σήματα επαλήθευσης σε άλλα χρώματα - χρυσό για επιχειρήσεις και ένα γκρι για κυβερνητικούς και πολυμερείς οργανισμούς και αξιωματούχους.

Η εφαρμογή των αλλαγών την Πέμπτη αποδείχτηκε χαοτική. Πολλοί χρήστες υψηλού προφίλ ανέβηκαν στην πλατφόρμα για να διαβεβαιώσουν ότι δεν θα πληρώσουν για τα μπλε σήματα ελέγχου, ενώ άλλοι ανακοίνωσαν ότι θα εγκαταλείψουν εντελώς την πλατφόρμα.

Οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις Human Rights Watch και NAACP έγραψαν στο Twitter ότι δεν θα πληρώνουν για το Twitter Blue.

Η κατάργηση των δωρεάν διαδικασιών επαλήθευσης έχει επίσης εγείρει ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο παραπληροφόρησης και πλαστοπροσωπίας νόμιμων οργανισμών και ανθρώπων. 

Την Πέμπτη εμφανίστηκε πληθώρα ψευδών κυβερνητικών λογαριασμών - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που παρίσταναν την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ εν μέσω της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων. 

Άλλοι άλλαξαν τις φωτογραφίες και τα βιογραφικά των λογαριασμών τους για να υποδυθούν εξέχουσες προσωπικότητες, με έναν ψεύτικο Τζεφ Μπέζος να τουιτάρει ότι διαλύει την Amazon και έναν ψεύτικο Τζον Μακέιν να τουιτάρει ότι το αεροπλάνο του συνετρίβη (ο γερουσιαστής της Αριζόνα πέθανε το 2018).

Οι μιμήσεις είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα από τότε που ο Μασκ ανέλαβε την εταιρεία. Τον Νοέμβριο, η πλατφόρμα αναγκάστηκε να διακόψει τις αλλαγές στο πρόγραμμα συνδρομής λόγω της εισροής «επαληθευμένων» λογαριασμών που παρίσταναν νόμιμους χρήστες και οργανισμούς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back