Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TUNE (και) στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου TUNE (και) στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2022, 21:05
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η πρώτη «εντατική εβδομάδα» του προγράμματος TUNE (Traditional Music Undergraduate Network in Europe), θα γίνει στην Άρτα και θα τη διοργανώνει το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  στις 30/5-2/6 2022.

Το έργο συντονίζει το Πανεπιστήμιο South-Eastern Norway της Νορβηγίας (USN) και στο έργο συμμετέχουν επίσης  το pôle Aliénor (Poitiers, Γαλλία), η Ακαδημία Πολιτισμού του Viljandi από το Πανεπιστήμιο Tartu της Εσθονίας (Viljandi Culture Academy), το Ανώτατο Κονσερβατόριο Μουσικής της Vigo της Ισπανίας (Superior de Música de Vigo), η Ευρωπαϊκή Ένωση Κονσερβατορίων (European Association of Conservatories, AEC), καθώς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Το TUNE είναι ένα τριετές έργο, με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας για τους προπτυχιακούς φοιτητές παραδοσιακής μουσικής των συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, ανταλλαγής, ανάπτυξης και επιτέλεσης ευρωπαϊκών παραδοσιακών μουσικών. Το έργο στοχεύει επίσης στη θεμελίωση ενός βιώσιμου δικτύου ανάμεσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που συμμετέχουν σε αυτό.

Στην «εντατική εβδομάδα» που λαμβάνει χώρα σε άλλο πανεπιστήμιο κάθε έτος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των συνεργειών με σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια μουσικών συνόλων και επιτελέσεις σε μουσικά φεστιβάλ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back