ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στη Νορβηγία το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Εικόνα του άρθρου Στη Νορβηγία το Τμήμα Μουσικών Σπουδών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2023, 11:50
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Επτά φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχουν στην εντατική εβδομάδα του έργου TUNE (Traditional music Undergraduate Network in Europe) στο Πανεπιστήμιο South-Eastern στη Νορβηγία.

Η εν λόγω εντατική εβδομάδα είναι η τρίτη που πραγματοποιείται. Είχαν γίνει άλλες δύο στο Vijaldi της Εσθονίας τον Οκτώβριο του 2022 και στην Άρτα τον Ιούνιο του 2022.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι Εντατικές Εβδομάδες αποτελούν βασικές συνιστώσες του έργου TUNE, που έχει ως απώτερο στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου κοινού ευρωπαϊκού προπτυχιακού μαθήματος στην παραδοσιακή μουσική, στη βάση ενός συνδυασμού δια ζώσης και ψηφιακών μαθησιακών στρατηγικών. Κατά τη διάρκεια μιας Εντατικής Εβδομάδας, φοιτητές και καθηγητές από τις πέντε χώρες-εταίρους συνυπάρχουν κάτω από τη σκέπη ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος και ανταλλάσσουν μουσικές παραδόσεις, ενώ παράλληλα συνεργάζονται σε κοινές επιτελέσεις για ένα τοπικό μουσικό φεστιβάλ.

Η Εντατική Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου με μια συναυλία από όλους τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Χειμερινό Φεστιβάλ του Rauland. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν συνολικά πάνω από 50 φοιτητές παραδοσιακής μουσικής από την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακές μουσικές από τη χώρα τους.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει με 7 φοιτητές και δύο καθηγητές. Πρόκειται για τους φοιτητές Παναγιώτη Καραγεώργο (ούτι), Δημοσθένη Καραχριστοδούλου (πολίτικη λύρα), Νικόλα Παπαδόπουλο (βιολί), Ανδρέα Σαμαρά (λύρα Κρήτης), Έλλη Συρουχίδου (κρουστά), Τηλέμαχο Τσιαχρή (νέυ), Σοφία Χατζοπούλου (κανονάκι) και τους καθηγητές Αντώνη Βερβέρη και Ειρήνη Παπαδάκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back